MET EEN DATAWAREHOUSE ANTICIPEER JE OP ELKE STORM

Met een datawarehouse anticipeer je gemakkelijk op alle "stormen" in de wereld! Een datawarehouse is de ruggengraat van je organisatie, het verhoogt de wendbaarheid, versterkt de veerkracht en stelt je in staat om proactief te handelen. Het is de sleutel tot een toekomstbestendige organisatie.

Waarom heb je een datawarehouse nodig?

Data is de levensader van je business en dus van CRM. Als je aan de slag gaat met Business Intelligence of Analytics is een datawarehouse de oplossing! Met een datawarehouse heeft iedereen binnen de organisatie dezelfde basis als het gaat om data, inzichten en rapportages.

Een datawarehouse maakt de organisatie wendbaar: veel gegevens zijn via het datawarehouse al beschikbaar en geordend, waardoor je relatief snel kunt voorzien in nieuwe informatiebehoeften. Je kunt snel anticiperen op metrics aanvragen van de directie en marketing.

Wat is het doel van een datawarehouse?

    1. Gegevensconsolidatie: Een datawarehouse verzamelt gegevens uit verschillende bronnen, CRM, ERP, HR of een Excel bestand. Met een “sleutel” voeg je deze data gemakkelijk samen ten gunste van metrics.
    2. Het primaire doel van een datawarehouse is om een centrale opslagplaats van informatie te bieden die snel kan worden geanalyseerd en bevraagd om relevante inzichten te genereren.
    3. De performance van een Power BI kan een stuk beter worden als je “kant en klare” data beschikbaar hebt dat dus geen bewerkingen binnen Power BI nodig heeft.
    4. Betere data kwaliteit: Door gegevens uit verschillende bronnen te consolideren, verbetert een datawarehouse de kwaliteit en consistentie van de gegevens, wat leidt tot betrouwbaardere analyses en rapporten.
crm datawarehouse

Wat zijn de benefits van een datawarehouse?

Het snel doorvoeren van nieuwe groeistrategieën is vaak een ambitieuze doelstelling. De meeste processen zijn zo ingeregeld, of de technologie is verouderd, dat deze lastig zijn aan te passen. Maar elke manager wil weten wat de stip op de horizon is. Wat we de afgelopen jaren van de corona en de energiecrisis hebben geleerd is dat CRM business plannen veel flexibeler moeten worden ingericht.

Datawarehouses zijn voor grote bedrijven?

Die stelling is gedateerd. Microsoft Dataverse, standaard in Microsoft 365, is heel geschikt voor het MKB en betaalbaar. Natuurlijk betaal je meer voor je data als je miljoenen records wilt bewaren, maar daar verdien jij tenslotte ook geld mee. 

Datawarehouses zijn ingewikkeld?

Die stelling is gedateerd. Microsoft Dataverse is Low Code Technologie, je hoeft geen programmeur te zijn om een Datawarehouse op te tuigen. Natuurlijk is kennis nodig, maar hele dure programmeurs die miljoenen regels code moeten schrijven is verleden tijd. Dat betekent, ook al zou je het opzetten van een Datawarehouse uitbesteden, de kosten een fractie zijn ten opzichte van het verleden.

365 CLOUDHOUSE

KVK: 62007955

BTW: NL001 551 225 B64

IBAN: NL60 ASNB 0782 5087 82

06 409 549 40